Laadpalen

Laadpalen: veilig en efficiënt uw elektrische auto laden

Wie een elektrische auto rijdt, of wilt rijden, heeft natuurlijk een laadpaal nodig. Visie Duurzaam is dé specialist op het gebied van laadsystemen voor zowel particulieren als bedrijven.

Hoe werkt een laadsysteem?

De stroom die nodig is om een elektrische auto te laten rijden wordt opgeslagen in de accu van de wagen. Het opladen van een elektrische auto gebeurt zoals bij de meeste elektrische apparaten: met een laadkabel sluit u de auto aan op een laadpaal of wallbox en gedurende die tijd wordt de accu in de auto opgeladen. Hoe lang het volledig opladen van de auto duurt, verschilt per type auto en per laadsysteem.

Verschil wallbox en laadpaal

Een wallbox en een laadpaal zijn eigenlijk hetzelfde. Het verschil tussen beide installaties is heel simpel: een laadpaal staat op een paal en een wallbox is een kastje dat aan de muur wordt bevestigd.

Specialist in laadsystemen voor thuis en op het werk

Visie Duurzaam installeert laadpalen voor zowel particulieren als bedrijven. Welk laadsysteem precies nodig is, is afhankelijk van uw omstandigheden. Niet iedere auto kan bijvoorbeeld even snel laden. Daarom maakt onze duurzaamheidscoach graag eerst een afspraak voor een adviesgesprek. Wij kijken dan naar de beste oplossing voor uw situatie en houden daarbij ook rekening met de toekomstbestendigheid van uw laadsysteem. Dit adviesgesprek is gratis en geheel vrijblijvend. Tijdens het gesprek kijken wij bovendien naar wat u nog meer kunt doen om uw energierekening omlaag te krijgen. Ons motto is niet voor niets: “Energielabel omhoog, energierekening omlaag”

Professionele installatie

Wanneer u voor een laadsysteem van Visie Duurzaam hebt gekozen, dan inventariseren wij samen met u ter plekke de situatie. Wij kijken bijvoorbeeld naar de afstand tussen het laadstation en de meterkast, en of er een groep vrij is waarop de laadpaal aangesloten kan worden. Zo zijn onze monteurs goed voorbereid en kunnen zij het door u gekozen laadsysteem zo veilig en efficiënt mogelijk op de overeengekomen plek installeren. Vanzelfsprekend werken wij uitsluitend met vakspecialisten. Onze monteurs zijn allemaal gecertificeerd en zeer ervaren.

Hebt u na de installatie nog vragen over de werking van uw laadsysteem? Wij staan graag voor u klaar!

Bediening met de Wallbox app

Onze laadpalen werken met een laadpassysteem dat herkent wie gaat laden. Handig wanneer er meerdere mensen gebruik maken van dezelfde laadpaal! Met de Wallbox app kan het laadstation op afstand uitgelezen en geconfigureerd worden. Belangrijke functies zoals het op afstand aan- en uitzetten van het laadstation, of het instellen van het tijdstip waarop begonnen moet worden met laden, kunnen via de app worden bediend. Het instellen van een tijdschema is een zeer praktische oplossing wanneer u het daltarief van uw energieleverancier in acht wilt houden. Via de app kunnen bovendien gebruikers van het laadstation geïdentificeerd worden en kunt u eenvoudig uw factuur downloaden.

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Een besparing van 70% op uw energierekening is echt haalbaar! Onze duurzaamheidscoaches inventariseren tijdens een adviesgesprek aan huis uw situatie en informeren u ook over eventuele subsidies en duurzaamheidsfinancieringen. Houd uw energienota bij de hand en laat u verrassen door onze duurzaamheidscoaches.